BlackBerry gasi proizvodnju 28. septembra?


BlackBerry, nekada veliki i respektabilni proizvođač mobilnih uređaja, krajem ovog meseca bi mogao da objavi gašenje proizvodnje, odnosno kraj rada hardverske divizije. O zatvaranju BlackBerry-jevih pogona javlja The Mothley Fool, web servis koji se inače bavi finansijskim i investicionim temama.

Prema njihovim saznanjima, objava kraja proizvodnje od strane vodstva kompanije očekuje se 28 septembra. BlackBerry je inače u prethodnom kvartalu prodao samo 500.000 uređaja, a tržišni udeo mu iznosi ispod 1%.

Ovakav rasplet događaja zapravo ni ne čudi, budući da je ova kompanija u zadnjih nekoliko godina napravila više loših poteza zaredom, što je u kombinaciji sa stanjem na tržištu i žestokom konkurencijom, rezultovalo krahom.

Kad su u BlackBerry-ju shvatili da njihov operativni sistem BlackBerry 10 nije dovoljno konkurentan, okrenuli su se Android-u, da bi na kraju predstavili uređaj DTE50, koji je samo rebrendirani Alcatel Idol 4, inače proizveden od strane kineskog TCL-a.

Hoće li BlackBerry 28. septembra zaista zatvoriti proizvodnju, ostaje za videti. Kriza u ovoj kompaniji traje još od 2013. godine, pa je zapravo čudno da se ovo nije dogodilo i ranije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.