Evropski poslovni korisnici prihvataju Windows 10


Sudeći prema najnovijim podacima, Microsoft-ov operativni sistem Windows 10 počinje da značajnije raste i na poslovnom tržištu.

Što se tiče podataka za Evropu, kompanija Context koja prima informacije direktno od samih europskih dobavljača, ističe kako poslovne računare s instaliranim operativnim sistemom Windows 10 trenutno čine četvrtinu svih prodatih računara (pritom se misli na mesec avgust).

Context navodi kako je Windows 10 Pro verzija operativnog sistema bila predinstalirana na 24% poslovnih računara prodatih tokom avgusta u Zapadnoj Europi, što je rast od 18% zabeleženih tokom jula, odnosno 16% zabeleženih tokom juna.

Navodi se kako će na poslovnom tržištu evropske kompanije najverovatnije preuzeti primat u migraciji svojih računarskih sistema na Windows 10.

Tako na primer u francuskim kompanijama Windows 10 ima udeo od 38%, u španskim udeo od 28% te u švedskim udeo od 24%. Udeo Windows 10 sistema u kompanijama u Nemačkoj, Švajcarskoj i Poljskoj takođe je veći od 20% te se očekuje njegov daljnji rast.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.