iOS 10 u prvih 24h preuzet na 14,5% iOS uređaja


Uprkos manjim problemima koji su nakratko pogodili iOS 10, usvajanje nove verzije mobilne platforme ide i više nego dobro. Štaviše iOS 10 je u prvih 24 sata dostupnosti preuzelo ukupno 14,5% korisnika podržanih iOS uređaja.

Time je iOS 10 ujedno prestigao i svog prethodnika - iOS 9 koji je unutar 24 sata bio preuzet na ukupno 12% iOS uređaja. Što se daljnjih procena tiče, u Mixpanelu procenjuju kako će iOS-u 10 do 50% uređaja trebati maksimalno 11 dana.

Koliko god se ove brojke činile velikima, prvak po brzini preuzimanja je ipak nešto stariji iOS 7 koji je put do 50% iOS uređaja prevalio za samo 5 dana. Ipak iOS 7 je imao i jednu "malu" prednost naspram kasnijih verzija – potpuno nov korisnički interfejs.

U protivničkom taboru (Android-u) o ovakvim brojkama mogu samo da sanjaju, a glavni razlog za to je postojanje prevelikog broja sličnih, a opet različitih Android uređaja. Podsetimo Marshmallow-u je godinu dana trebalo do 18,7%, a najnoviji Nougat koji je predstavljen krajem prošlog meseca još uvek ima zastupljenost manju od 0,1% zbog čega ga Google uopšte ne navodi u svojim podacima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.