iOS 10.0.2 rešava probleme sa lightning slušalicama


Apple se s novim iPhone-om 7 odlučio na "hrabar" korak – uklanjanje sveoppte prihvaćenog 3,5-milimetarskog ulaza za slušalice. Dok im je izbacivanje ulaza s jedne strane donelo nešto prostora unutar kućišta, s druge im je donelo nepotrebnu glavobolju.

Naime, ispostavilo se kako je nove lightning slušalice trebalo još malo testirati pre uvođenja u upotrebu jer out-of-box i ne rade baš najbolje. Deo korisnika je primetio kako adapter prestaje s radom nakon kraće neaktivnosti ako je pritom i ekran telefona ugašen. Ovde se radi o vremenu od pet minuta.

Drugi deo korisnika je primetio kako to nije samo slučaj s adapterom već i sa standardnim lightning slušalicama. Takođe deo korisnika je prijavio i probleme s kontrolama na slušalicama koje su se povremeno samostalno aktivirale, uzrokujući tako zaustavljanje ili preskakanje pesama kao i aktivaciju te deaktivaciju Siri.

Srećom, Apple je brzo reagovao te izdao novu nadogradnju iOS-a brojčane oznake 10.0.2 koja navedene probleme ispravlja. Apple u opisu nadogradnje navodi kako je ujedno ispravio i problem vezano uz aplikaciju Photos koja je pojedinim korisnicima prestajala s radom nakon što su uključili opciju iCloud Photo Library.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.