iPhone 7 prešišao Note7 u testu brzine i multitaskinga


Apple-ov iPhone i Galaxy Note 7 iz Samsung-a zajednički imaju prilično kontroverzan početak prodaje. Note7 voli da eksplodira na punjaču (pa i da raznese ceo auto), a iPhone 7 šušti i lako se grebe. Samsung je ponudio besplatnu zamenu, Apple za svoje šuštanje takođe, pa nastavljamo u drugom smeru.

Poznati YouTube-r Phonebuff na sebi je svojstven način uporedio brzinu i multitasking sposobnosti aktuelnog Galaxy-a Note7 iz Samsung-a i Apple-ovog iPhone-a 7.

Kao što znate,  Note 7 pokreće osmojezgreni Exynos 8890 ili pak četverojezgreni Snapdragon 820, zavisno od tržišta, a svakako raspolaže s 4 GB radne memorije. iPhone 7 pokreće novi četverojezgreni A10 Fusion čip s "tek" 2 GB RAM-a, ali to ga nije sprečilo da posrami moćni Note 7 i zadate mu zadatke, odradi u znatno manje vremena.

Na oba uređaja je pokrenuto sveukupno 14 aplikacija/radnji i to dva puta, a iPhone 7 je to odradio za 1.40 sekundi, koliko je Note-u 7 trebalo za to saznajte iz videa u nastavku. A sutra ujutru otkrivamo zašto je iOS bolje optimizovan od Android-a!



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.