LG službeno V20 smartphone s Android Nougat-om


LG je predstavio još jedan mobilni uređaj, model V20, koji zamenjuje dosadašnji V10 model.

LG V20 dolazi "upakovan" u metalno kućište, a odlikuje se s po dva ekrana s prednje te s po dve kamere sa zadnje strane kućišta. Kao i njegov prethodnik V20 s prednje strane ima jedan dodatni (manji) ekran koji služi za prikazivanje obaveštenja. Ekran je dodatno poboljšan te ga sada odlikuje bolje osvjetljenje (68 nita) te mogućnost prikaza većeg broja znakova (24) u odnosu na V10 koji prikazuje do 14 znakova.

Glavni ekran je zadržao dimenzije i rezoluciju s prethodnog modela –5,7" @ 2.560 x 1.440 piksela. Ali, ovaj put se uz 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije u unutrašnjosti nalazi snažniji SoC – Snapdragon 820.



Sa zadnje strane telefona nalaze se dve kamere, jedna rezolucije 16 MP s optičkim stabilizatorom slike te druga širokokutna (135 stepeni) rezolucije 8 MP. Ovaj put je LG s prednje strane telefona postavio samo jednu 5 MP kameru koja je u mogućnosti snimati i širokougaone kadrove (120 stepeni) za što su V10 modelu bile potrebne dve kamere.

Kako bi snimljeni materijali bili što mirniji, LG je V20 opremio i s Qualcomm-ovom Steady Record 2.0 tehnologijom za stabilizaciju videa. Ljubitelji dobrog zvuka doći će na svoje zahvaljujući 32-bitnom Quad DAC sustavu i Bang & Olufsen slušalicama.

Softversku stanu uređaja čini kako je i najavljeno – Android Nougat, čime je V20 i službeno postao prvi telefon na tržištu s najnovijom verzijom Android-a. Za spajanje s računarom i punjačem koristi se USB-C port.



LG je novi V20 opremio i baterijom većeg kapaciteta (3.200 mAh) nego u prethodnika (V10 – 3.000 mAh). Vreme dostupnosti na tržištima te cena uređaja tek trebaju da budu objavljeni.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.