macOS Sierra doneo probleme piratima


Apple je nedavno izdao novu verziju svog operativnog sistema za desktop i laptop računare – macOS Sierr-u. Osim, novog naziva i pokoje nove mogućnosti nova verzija OS-a donela i glavobolje ljubiteljima piratskog softvera.

Naime, pokazalo se kako novi OS ne voli piratske programe, odnosno kako pojedini generatori serijskih ključeva koji su "do juče" radili, pod Sierrom više ne rade. Nakon što se pokuša pokrenuti generator ključeva na ekranu se pojavi poruka o grešci - "Termination Reason: EXEC, [0xc] This UPX compressed binary contains an invalid Mach-O header and cannot be loaded"

Prema stranici Mac Kung Fu problem je u aplikaciji UPX (Ultimate Packer for eXecutables) koja je otvorenog koda i koju zbog toga pirati često koriste za distribuciju svojih generatora ključeva. Pirati nakon upotrebe generatora redovno pokušavaju da izbrišu svaki trag svog postojanja na računaru što "zbunjuje" Sierru i zbog toga dolazi do grešaka.

Korisnici ovakve vrste softvera se za sada najviše bune na generatore ključeva koje potpisuje piratska grupa CORE. Ali, kako navodi Torrentfreak, Apple je trenutno dobio bitku, ali ne i rat. Developeri aplikacije već rade na novoj verziji UPX-a (3.92) koja će omogućiti ispravan rad i na macOS Sierri, čime će ujedno biti omogućeno i kreiranje novih generatora.

Pirati takođe nisu čekali skrštenih ruku već su kontaktirali hakera pod nadimkom –zerocoolroot koji je navodno pronašao rešenje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.