Oglašivači, Facebook vas je lagao


Kad se radi o Facebook-ovoj video platformi već smo navikli na to da ova društvena mreža "frizira" pokazatelje koji govore o broju pregleda video zapisa i količini vremena provedenog u gledanju istih. Iz Facebook-a su navodno još ranije prepravili greške u algoritmima koje su uzrokovale ranije naduvavanje broja pregleda, ali se u međuvremenu javila i nova kontroverza.

Kako doznaje WSJ, Facebook je u najmanje poslednje dve godine drastično precenjivao prosečno vreme koje korisnici provedu u gledanju videa. Ova  "greška" je otkrivena kada je pre nekoliko nedelja društvena mreža objavila da prepravlja način ralunanja pokazatelja koji oglašivačima pokazuju statistike vezane uz gledanje video zapisa. Navodno se radilo i manjim zahvatima, ali su pomniji među njihovim klijentima primetili velike razlike.

Agencija za prodaju oglasnog prostora Publicis Media saznala je ditektno od Facebook-a da su raniji algoritmi precenjivali vreme provedeno u gledanju videa za čak 60-80%.

Facebook se po ovom pitanju i službeno oglasio, saopštivši da su popravili uočene greške i da one nisu imale uticaja na naplatu oglasa vezanih uz video zapise. Svi partneri oglašivači obavešteni su o promenama, a statistički pokazatelji sada bi trebali da tačnije prikazuju aktivnost korisnika i interakciju s video sadržajem na Facebook-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.