Opera svima omogućila besplatni neograničeni VPN


Opera je upravo postala prvi internet browser koji svojim korisnicima omogućava besplatno korišćenje VPN (Virtual Private Network) mreže, i to tako što je VPN klijent integrisan u sami browser. Ova je funkcionalnost bila najavljena još u aprilu, kada su je mogli isprobati korisnici developerske verzije Opere. Ali, sada je došlo vreme i da se VPN ponudi i ostatku korisnika Opera browsera.

Kako prenosi CNet, u najnovijoj verziji Opere VPN se može uključiti jednim klikom. Time korisnik ulazi u zonu bezbednijeg surfovanja, zaštićenog 256-bitnom AES enkripcijom, a internet saobraćaj se preusmerava preko posebnih VPN servera na nekoj od pet lokacija u svetu: SAD-u, Kanadi, Nemačkoj, Holandiji ili Singapuru. Ovi serveri će omogućavati dovoljnu propusnost, pa korisnici ne bi trebali da imaju problema sa streamovanjem HD video sadržaja, kažu iz Opere.

VPN dodatak za Operu razvijen je u saradnji s njihovom kompanijom SurfEasy (koju su preuzeli ranije ove godine), a dostupan je u novoj desktop verziji Opere za Windows i macOS, koju je moguće preuzeti odmah. Iz Opere kažu da su vrlo posvećeni sigurnosti i privatnosti svojih korisnika, te da ni oni a niti SurfEasy ne skladište nikakve podatke o stranicama posjećenima kroz njihove VPN servere.

Od ostalih mogućnosti nove Opere tu su, uz već ranije ugrađeni adblocker, način rada s manjom potrošnjom baterije, te podrška za RSS kanale i Google-ov streaming uređaj Chromecast.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.