Ovo je USB ubica računara koji košta samo 50 evra


USB Killer naziv je novog proizvoda koji se od sada može naručiti putem weba. Naizgled, radi se o sasvim običnoj USB memoriji, ali taj utisak se menja čim se stick umetne u ulaz na računaru –u otprilike 95% slučajeva umetanje USB Killera uništiće računar na koji je priključen.

Ovaj gadget je namenjen pre svega za testiranje prenaponske zaštite USB priključaka, jer radi na principu elektrošoka. Naponske priključke iz USB ulaza USB Killer prvo koristi za punjenje svojih kondenzatora, koje potom vrlo brzo prazni u data priključke – i to naponom od 200 V. Ovaj ciklus punjenja i pražnjenja se obavlja vrlo brzo, odašiljući tako smrtonosne impulse direktno u računar. Od ovakvog napadasu, navodno, zaštićeni samo Apple-ovi računari.

Uz "ubicu" dostupan je i "zaštitnik" – USB Killer Protection Shield, koji će USB ulaz računara zaštititi od smrtonosnog elektrošokiranja. I jedan i drugi uređaj mogu se naručiti (ako ih ima na zalihama) putem ove web stranice. USB Killer košta 50 evra, a Protection Shield 14 evra.




Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.