Apple uklanja bezbednosne kablove za uređaje u svojim prodavnicama


Prema poslednjim informacijama koje između ostalih navodi i internet stranica MacRumors, čini se da se Apple planira rešiti bezbednosnih kablova, čija je osnovna namena sprečiti krađu uređaja u njihovim prodavnicama.

Prve prodavnice u kojima su navedeni kablovi uklonjeni je Apple-ova prodavnica u trgovačkom centru Yorkdale koji se nalazi u kanadskom gradu Torontu, kao i u Apple-ovoj prodavnici u londonskoj ulici Regent. Bezbednosni kablovi su uklonjeni iz još dve Apple-ove prodavnice u Velikoj Britaniji.

Nova Apple-ova politika, čini se, daje veću priliku potencijalnim lopovima da samo ušetaju u navedene prodavnice, uzmu uređaje i išetaju s njima iz prodavnice.

Ali, u Apple-u smatraju da je pružanje mogućnosti korisnicima da isprobaju uređaje u originalnom obliku, da na njih stave željene maskice ili pak isprobaju kako im uređaji izgledaju u džepovima jakni i pantalona vredno rizika smanjenja bezbednosnih funkcija u prodavnicama i eventualnih finansijskih gubitaka nastalih usled krađe uređaja.

Ipak, bezbednost uređaja u prodavnicama postoji zahvaljujući bezbednosnim kamerama, alarmnim sistemima i samim zaposlenima. Ako lopovi ipak uspeju da iznesu uređaje iz prodavnice, Apple-ovi zaposleni imaju mogućnost s udaljenosti da blokiraju ukradene uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.