Donet novi USB Type-C standard za zvuk


U vreme kada su se mnogi proizvođači pametnih telefona rešili ili se planiraju rešiti 3,5-milimetarskog audio priključka sa svojih uređaja, stiže i vest kako je organizacija USB Implementers Forum, koja stoji iza USB-a, donela novi Audio Device Class 3.0 standard.

Reč je o standardu koji specifikuje prenos zvuka kroz USB Type-C priključke koji se nalaze na širokom spektru uređaja od mobilnih uređaja do ličnih računara. S novim standardnom dolazi i smanjena potrošnja baterije te olakšana mogućnost implementiranja opcije prepoznavanja glasa.

U USB Implementers Forumu ne kriju svoj krajnji cilj, a to je da proizvođači u potpunosti napuste 3,5-milimetarski priključak u korist prenosa zvuka putem njihovog USB Type-C priključka.

Takođe, očekuje se pojava mobilnih uređaja na kojima se potencijalno nalazi više od jednog USB Type-C priključka (kako bi bilo omogućene aktivnosti kao što je istovremeno slušanje muzike i punjenje uređaja).

Za sada je 3,5-milimetarski priključak u korist USB Type-C priključka napustila samo Motorola na svojim mobilnim uređajima iz Moto Z serije, a isto bi na svojim mobilnim uređajima u budućnosti mogao učiniti i Samsung.

Apple je krenuo zasebnim putem izbacivši 3,5-milimetarski priključak s iPhone 7 i iPhone 7 Plus mobilnih uređaja u korist svojeg sopstvenog Lightning priključka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.