Galaxy S8 stiže sa LG-evom baterijom?


Sledeći Samsung-ov top model će po svemu sudeći biti Galaxy S8, a s obzirom na debakl s Galaxy-jem Note 7, Samsung će ga navodno za svaki slučaj opremiti baterijom drugih proizvođača. LG Chem je navodno jedna od glavnih opcija.

Samsung-ove muke po Note-u 7, nikako da nestanu pa im sada izgledno sledi val tužbi, najviše od nezadovoljnih Amerikanaca i to ne onih kojima se Note 7 zapravo i zapalio. Pripremaju se milionske zajedničke tužbe kupaca Galaxy-a Note 7 koji su zbog nevolja s njegovom baterijom navodno predugo čekali zamenski uređaj.

Iako još nije 100% potvrđeno, uzrok samozapaljenja Note-a 7 je baterija. Samsung je prvi opoziv uređaja i bazirao na zameni navodno faličnih baterija, koje su navodno nabijene u preuzak prostor da bi izolacija katode i anode bila dovoljna, što je na kraju dovodilo do iskrenja i onda samozapaljenja. Ni to zapravo nije potvrđeno već je tek jedna od mogućih uzroka.

Bilo kako bilo, iz korejskih se medija može čuti kako se za nadolazeći Galaxy S8, Samsung okrenuo drugim proizvođačima baterija, među kojima je navodno LG Chem najočitiji izbor.
Ako se to i dogodi, neće biti prvi put da dva korejska rivala sarađuju i jedan drugog snadbevaju komponentama i tehnologijom za uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.