Microsoft polako odustaje i od nosivih gadgeta


Nakon što je odustao od telefona iz Lumia serije, Microsoft polako odustaje i od nosivih gadgeta. Naime, njihova fitness narukvica Band 2 je povučena iz prodaje, a iz kompanijine online prodavnice je nestao i svaki spomen na nju, čak i SDK.

Prema glasinama koje se u zadnje vreme mogu čuti Microsoft nema nameru da obnovi svoju ponudu fitness narukvica novim modelom Band 3. Štaviše glasine govore kako je tim koji je bio zadužen za kreiranje Band i Band 2 narukvica raspušten i preraspodeljen na druge zadatke.

Iako Microsoft još nije javno obznanio kako odustaje od razvoja nosivih gadgeta, izjava vezano uz nestanak Band 2 narukvice upućuje na to. Naime, iz kompanije su poručili kako su rasprodali sve Band 2 narukvice te kako nemaju nameru ove godine predstaviti novi model.

Kupci koji su već nabavili Band 2 narukvicu nemaju razloga za brigu. Microsoft će nastaviti pružati podršku kroz prodajne kanale te kanale za korisničku podršku. Microsoft je ujedno najavio kako nastavljaju s investicijama u svoju Health platformu.

Budući da Microsoft-ova pored Windows uređaja podržava i one temeljene na iOS-u i Android-u možemo zaključiti kako će se Microsoft ubuduće usmeriti prema softveru dok će ostalim kompanijama prepustiti razvoj hardvera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.