Microsoft predstavio All-In-One desktop računar - Surface Studio


Dan pre Apple-ovog Mac eventa, Microsoft je na svom medijskom događaju predstavio jednog potpuno novog člana Surface porodice. Ova linija proizvoda više neće sadržati samo tablete, odnosno hibridne laptopove, već i razne druge uređaje. Jedan od njih je novo Microsoft-ov All-In-One računar nazvan Surface Studio.

Ovaj uređaj je očito namijenjen kreativcima koji ne pristaju na kompromise ili bilo kojoj sličnoj kategoriji kupaca. Uređaj se sastoji od trenutno najtanjeg LCD monitora na svetu (12,5 mm), koji je uz to i osetljiv na dodir, i relativno malog kućišta u kojem se nalaze sve potrebne komponente. Ekran ima 3:2 odnos stranica, dijagonalu od 28 inča i prikazuje 13,5 miliona piksela, što je 63% više od 4K ekrana. S ostatkom kućišta je povezan preklopnim mehanizmom, što ga čini relativno jednostavnim za prenošenje. Ovaj mehanizam ujedno omogućava i proizvoljno podešavanje nagiba.

Osnovna verzija unutar kućišta donosi šestu generaciju Intel Core i5 procesora, 1 TB interne memorije i 8 GB RAM-a, a koštaće 3000 dolara. Ako na ovu svotu dodate još 500 dolara, dobićete i7 verziju sa 16 GB RAM-a, a ako se baš osilite i isprsite 4200 dolara, čeka vas i7 procesor, 32 GB RAM-a i 2 TB za skladištenje.

Surface Studio donosi i zanimljive dodatke, pa je tako na raspolaganju Surface Pen za pisanje po ekranu, ali i novi Surface Dial – maleni valjak za ekran, koji može poslužiti za ocrtavanje, upravljanje menijima i npr. podešavanje glasnoće ili svetline. Što se povezivanja tiče, Surface Studio sadrži audio ulaz, Mini DisplayPort, ethernet i 4 USB 3.0 porta.

Surface Studio u prodaju kreće krajem godine, a količina će u početku biti ograničena.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.