Novi MacBook Pro će umesto klasičnog starog USB ulaza koristiti USB-C standard?


Oslanjajući se na uvek dobro obaveštene izvorime, MacRumors i ostale stranice posvećene Apple-u predviđaju da će do kraja ovog meseca biti održano još jedno predstavljanje novih proizvoda osmišljenih u Cupertinu. Događanje bi se (ako ga bude) trebalo fokusirati isključivo na Mac liniju računara koja će ove godine doživeti nekoliko osveženja, ali i gašenja modela. Postoji, naravno, i mogućnost da Apple osveži ponudu bez održavanja eventa, samo slanjem saopštenja i ažuriranjem webshopa.

Za početak, Apple bi trebao da predstavi novi MacBook Pro koji bi, po uzoru na prošlogodišnji model MacBook-a, trebao dolaziti bez standardnih USB priključaka. Njih će zameniti manji, reverzibilni USB tipa C (4 komada), te Thunderbolt 3 priključak. U prodaju bi MacBook Pro trebao u dve verzije, s dijagonalama ekrana od 11 i 13 inča. Navodno će iz oba modela biti izbačeni MagSafe magnetni priključci za punjače.

Osim novih modela, Apple će malo pročistiti ponudu laptopova, pa će, kako navode isti izvori, iz prodaje izbaciti 11-inčni model MacBook Air-a. Stoga će Air linija ostati na samo jednom modelu, onom od 13 inča.

Podsetimo, novi MacBook Pro je predmet nagađanja već neko vreme. Navodno bi trebao imati ugrađeni maleni OLED ekran povrh tastature, koji bi služio poput interaktivnog panela i zamenjivao bi funkcionalne tipke. Neke spekulacije govorile su i da će na novom modelu biti ukinut 3,5-milimetarski audio ulaz za slušalice, ali ta nagađanja do sada nisu potvrđena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.