Xiaomi predstavio prvi fotoaparat


Kinesku kompaniju Xiaomi ne treba više posebno predstavljati, a nakon što su se dokazali sa svojim brojnim gadgetima odličnog odnosa kvalitet-cena, na red je došlo i tržite fotoaparata. Iskustvo imaju već sa Yi akcionim kamerama, a sada su predstavili svoj prvu mirrorless kameru pod nazivom Yi M1.

Novi proizvod je izrađen od DSM Arnitel termo plastike, teži svega 280 grama (uključujući bateriju) i karakteriše ga minimalistički i jednostavan dizajn dostupan u dve boje, crnoj i srebrnoj.

YI M1 je opremljen Sony IMX269 CMOS senzorom od 20MP, koji pruža mogućnost rada u RAW i JPG formatima, ima ISO raspon 100-25600, ali omogućava i snimanje 4K video na 30 fps. Što se tiče fokusa, u pitanju je AF sistem sa detekcijom kontrasta koji poseduje 81 tačku, a brzina kontinuiranog okidanja iznosi 5 slika u sekundi. Zadnjom stranom dominira fiksni 3-inčni TFT LCD ekran osetljiv na dodir, sa rezolucijom 1.040.000 tačaka, dok je izostavljen bilo kakvo digitalni ili optički vizir. Aparat se lako povezuje sa drugim pametnim uređajima zahvaljujući Wi-Fi Bluetooth podršci, a uz njega dolazi i aplikacija YI M1 App, koja uz Master Guide pruža sve potrebne smernice za rad sa ovim uređajem.

Najbitnije je što YI M1 koristi Micro Four Thirds prihvat objektiva pa se može kombinovati i sa objektivima drugih proizvođača, a za sada u ponudi imaju svoja dva 12-40mm f/3.5-5.6 i 42.5mm f/1.8.

Njegova cena u paketu sa zumom 12-40mm f/3.5-5.6 objektivom iznosi 499 dolara, u kombinaciji sa prime objektivom 42.5mm f/1.8 599 dolara, a paket sa oba objektiva će vas koštati 699 dolara. YI M1 je već dostupan u Kini, a uskoro se očekuje dolazak i na ostala tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.