Zvanično je: Microsoft odustao od Lumia brenda


Da je Microsoft odustao od proizvodnje Lumia smartfona očito je već neko vreme, i bilo je samo pitanje trenutka kad će takva odluka poprimiti i službenu formu.

Pre nekoliko dana je u intervjuu za francuske novine LePoint je Vahe Torossian, potpredsednik Microsoft-a i trenutno predsednik Microsofta Francuska, prvi put službeno je najavio odustajanje Microsoft-a od smartfon tržišta kao i Windows Phone platforme. Ipak, čekalo se baš zvanično saopštenje iz kompanije, takoreći, sa samog vrha. Sada i to imamo.

Tako je juče objavljeno da Microsoft službeno napušta Lumia brand, te za daljnju podršku angažuje kompaniju B2X, koja će preuzeti brigu o korisnicima i njihovim uređajima.

Ova kompanija je za potrebe pružanja podrške izradila poseban servis za kontakt s korisnicima, koji se nalazi na adresi support.b2x.com. Na ovoj stranici možete prijaviti kvar, ali i kupiti dodatnu garanciju za novije Lumia uređaje.

Microsoft je, dakle, odustao od daljnje proizvodnje i servisiranja Lumia uređaja, pa čak i korisničke podrške, budući da je u tu svrhu unajmio spoljnu kompaniju. Šta će biti s Windows Phone Mobile platformom, nezahvalno je prognozirati, ali mnogi veruju da ona nije mrtva, odnosno da će se reinkarnirati u za sada prilično neizvesnom Surface telefonu, koji bi navodno trebao da bude lansiran sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.