BlackBerry sprema novi telefon sa fizičkom tastaturom?

Glavni izvršni direktor BlackBerry-a John Chen potvrdio je kako njegova kompanija priprema novi pametni mobilni uređaj koji sadrži fizičku QWERTY tastaturu i operativni sistem Android.

Chen je navedenu informaciju potvrdio prilikom razgovora za Bloomberg. Dakle, na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti još jedan uređaj pod BlackBerry-jevim brandom uprkos činjenici da je kompanija još u septembru najavila kako se više neće baviti hardverom, nego će se koncentrisati isključivo na softversko poslovanje.

U međuvremenu BlackBerry je predstavio pametne mobilne telefone DTEK 50 i DTEK 60, koje je za njih proizveo spoljni partner, tvrtka TLC. Veruje se da bi i novi uređaj s fizičkom tastaturu takođe trebala da porizvede spoljna kompanija, koja će pomoću licence dobiti mogućnost korišćenja BlackBerry-jevog brenda i softvera.

Chen nije otkrio nikakve detalje o navedenom uređaju, niti okvirno vreme kada bi se taj uređaj trebao pojaviti na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Koristim BlackBerry Q5 za sada i ako bi u buducnosti trebao da prelazim na android, onda bi to bio ovakav android sa fizickom tastaturom. Jedva cekam da izadje ovakav BlackBerry. Nadam se da ce da bude kao render za najavljeni raniji Mercury.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.