HTC 10 Evo je službeno predstavljen


HTC je predstavila uvećanu verziju modela HTC 10 pod nazivom HTC 10 Evo. Uz veće dimenzije, ovaj model donosi nekoliko novosti u odnosu na originalnu verziju koja je stigla na proleće.

Tako HTC 10 Evo stiže u kućištu otpornom na vodu i prašinu s IP57 sertifikatom, što je velika novost, s obzirom da HTC ovaj trend do sada nije pratio.

HTC 10 Evo ima 5.5-inčni Super LCD 3 ekran u Quad HD rezoluciji. Poboljšanje je odrađeno i u domenu kamere, koja u ovom modelu ima 16 MP senzor, a prednja 8 MP. Uređaj donosi i BoomSound audio sistem sa slušalicama koje se s uređajem povezuju putem USB-C priključka, a tu je još i 3200 mAh baterija s podrškom za brzo punjenje i Android 7.0 Nougat kao operativni sistem. Zanimljivo je i to da će uređaj biti moguće kupiti isključivo online.

Ono što nije za pohvalu je odabir prošlogodišnjeg procesora – Snapdragona 810. Naime, HTC 10 Evo je zapravo nedavno predstavljeni HTC Bolt, inicijalno namenjen američkim operaterima, da bi sada u ostatak sveta stigao pod novim imenom. Odluka o ugradnji prošlogodišnjeg procesora u novi uređaj je sama po sebi čudna, a ako je HTC time hteo ponuditi malo jeftiniji uređaj, za njega nikako nije smeo da koristi oznaku "10", jer će to samo zbuniti kupce, a one malo upućenije verovatno odbiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.