Huawei predstavio Mate 9 Lite


Nakon predstavljanja Mate 9, Mate 9 Porsche Design i Mate 9 Pro modela, Huawei je potiho u svoju ponudu dodao i četvrti – Mate 9 Lite. Po običaju Lite model donosi nešto slabiji hardver u odnosu na standardne modele iz Mate serije.

Mate 9 Lite je opremljen 5,5-inčnim ekranom FHD rezolucije, osmojezgrenim Kirin 655 SoC-om te zavnisno od tržišta sa 3 GB/4 GB RAM-a te sa 32 GB/64 GB interne memorije. Lite model je sa stražnje strane kućišta zadržao dvostruku kameru, ali uz smanjenjen kvalitet senzora od 12 MP i 2 MP. Prednja tzv. selfie kamera je ostala istog kvaliteta – 8 MP.

Uprkos tome što se radi o slabijem modelu, Huawei je odlučio da zadrži metalno kućište kao i skener otiska prsta. Mate 9 Lite je dobio i nešto slabiju bateriju kapaciteta 3.340 mAh što na kraju i ne bi trebao biti veći problem budući da je ravnomerno smanjena i snaga ostalih komponenti.

Sa softverske strane uređaja nalazi se starija verzija Android-a – Marshmallow 6.0.1 i korisnički interfejs EMUI 4.1. Dimenzije uređaja su 150,9 x 76,2 x 8,2 milimetara, a težina 162 grama.

Mate 9 Lite biće moguće nabaviti u tri različite boje – srebrnoj, sivoj te nezaobilaznoj zlatnoj. Što se tiče cene uređaja, o njoj se Huawei tek treba izjasniti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.