McDonalds uvodi mobilno naručivanje i plaćanje hrane


Poznati svetski lanac brze hrane McDonalds će navodno, prema neimenovanim izvorima iz same kompanije (koje prenosi Business Insider), uskoro uvesti mogućnost naručivanja i plaćanja njihove brze hrane putem mobilnih uređaja. Zahvaljujući naručivanju i plaćanju putem mobilnih uređaja, smanjili bi se redovi čekanja te poboljšalo korisničko iskustvo.

Implementacija usluge bi trebala da započne tokom sledeće godine i to SAD-u te na vodećim McDonalds-ovim međunarodnim tržištima kao što su Francuska, Velika Britanija, Kanada i Australija. Do 2018. godine usluga bi trebala da bude dostupna u oko 20 do 25 hiljada McDonalds-ovih restorana u celom svetu.

Začetak nove funkcionalnosti je izjava glavnog izvršnog direktora McDonald's-a Stevea Easterbrooka iz jula 2015. godine, kada je govorio o budućoj kompanijinoj aplikaciji za mobilne uređaje putem koje će korisnici moći da unapred obave narudžbinu, a restoran će o njihovom dolasku biti obavešten putem geolokacione usluge na uređajima korisnika. Potom je sledilo kratkotrajno testiranje naručivanja putem mobilnih uređaja na 22 lokacije u američkoj saveznoj državi Georgiji.

Inače, poznato je kako McDonalds znatno sporije prihvata i implementira najnovije tehnologije, za razliku od njihove konkurencije u SAD-u kao što su na primer lanci Starbucks i Taco Bell.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.