Novi MacBook Pro se užasno teško popravlja


Nedugo nakon predstavljanja novog MacBook-a Pro iFixit-ova ekipa se dokopala jednog, najjeftinijeg primerka (bez Touch Bar-a) te ga odlučila podvrgnuti svom poznatom testu ne bili saznala koliko je lagan, odnosno težak za servisiranje. Nažalost, ponovno se pokazalo kako je MacBook Pro noćna mora za servisere.

Od svih delova najlakše je bilo ukloniti Trackpad do kojeg se jedinog moglo doći bez uklanjanja baterije. Posebni šrafići (Pentalobe) koje je Apple koristio pri sastavljanju i dalje nepotrebno otežavaju rastavljanje.

Baterija koja zauzima gotovo polovinu prostora u MacBook-u je povećom količinom snažnog lepka učvršćena za kućište, a memorija je ponovno zalemljena za matičnu ploču što kasniju nadogradnju čini nemogućom.

Data prostor je moguće naknadno nadograditi, ali u celoj priči je jedan veliki ALI. Apple ne koristi standardni PCIe SSD kao ostali proizvođači, pa dok specijalizovane kompanije za Apple-ove uređaje ne naprave pogodne zamene zapeli ste s onim koji ste dobili u MacBook Pro.

Sve ovo je rezultovalo niskom ocenom na testu – dvojkom. Na iFixit-ovoj bodovnoj lestvici ocene se kreću od 1 do 10, s tim da ocenu 10 dobijaju uređaji koji su najlakši za popravak.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.