Sačuvajte stare fotografije uz pomoć Google PhotoScan aplikacije


Google u svojoj ponudi ima pregršt mobilnih aplikacija za Android i iOS uređaj kojima gotovo da pokriva sve – od igle do lokomotive. Najnovija aplikacija nosi naziv PhotoScan i služi za skeniranje papirnih fotografija.

Naime, koliko god papirne fotografije imale određenu čar nad onim digitalnim, iste su podložne oštećenjima i propadanju tokom vremena. Digitalna fotografija pak ima beskonačan "život" sve dok su mediji na kojima je skladištena u ispravnom stanju.

Da se ne bi morali mučiti s nezgrapnim skenerima, Google je omogućio jednostavno skeniranje fotografija pomoću aplikacije PhotoScan. Aplikacija će veći deo posla odraditi sama, prepoznaće ivice fotografija, ispraviti ugao, zarotirati na ispravnu stanu pa čak i snimanjem nekoliko dodatnih fotografija ukloniti odsjaj s nje.

Fotografije će se automatski uskladištiti i u oblak tj. u Google Photos. Kako cela stvar funkcioniše najbolje će dočarati promotivni video koji je pripremio Google, a kojeg možete pogledati u prilogu. Google PhotoScan dostupan je za preuzimanje za Android i iOS platformu, dok su korisnici Windows telefona za sada ostali kratkih rukava.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.