Stiže prvi selfie dron


Na poznatoj crowdfunding stranici – Kickstarter-u se trenutno vodi kampanja kojoj je cilj skupiti novčana sredstva za izradu minijaturnog drona naziva AirSelfie. Kako mu sam naziv kaže, jedini zadatak ovog drona biće snimanje selfie fotografija.

Kako bi snimili što bolju selfie fotografiju vlasnici telefona danas koriste različite vrste selfie štapova, od onih koji se na mobilni spajaju pomoću 3,5-milimetarskog audio konektora do nešto naprednijih koji u svrhu "okidanja" selfija koriste Bluetooth tehnologiju. Ali, početkom sledeće godine u prodavnice stiže AirSelfie koji će tu trivijalnu stvar učiniti još jednostavnijom.

Naime, kako proizvođač navodi (britanski startup AirSelfie Holdings Ltd.) njihovim minijaturnim dronom moći će se upravljati pomoću telefona sa iOS i Android operativnim sistemom kroz posebnu aplikaciju.

Princip rada je dosta jednostavan, pomoću telefona se dron postavi na željenu visinu (do 20 metara) i u željeni položaj nakon čega će se dron što je više moguće stabilizovati i snimiti željenu fotografiju pomoću integrisane kamere.

Kamera ima rezoluciju od 5 MP i može snimati video u HD kvalitetu. Snimljeni materijal se skladišti na memorijsku karticu microSD formata (uz dron dolazi kartica kapaciteta 4 GB), a na mobilne uređaje se automatski prebacuje putem Wi-Fi mreže kada se dron umetne u kućište koje može poslužiti i kao navlaka za telefon.

Kao dodatna oprema u ponudi će biti i Powerbank kućište koje će omogućiti dopunjavanje baterije (do dodatnih sat vremena upotrebe) ugrađene u AirSelfie dron. Prodaja bi trebala da počne u martu 2017. godine po ceni od oko 300 USD.

AirSelfie Holdings Ltd. je u prvih par dana kampanje uspeo prikupiti tražena novčana sredstva (45.000 USD), pa čak i prikupiti koji dolar više.




Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.