Stižu reklame na Facebook Messenger


Po završenom višemesečnom testiranju u Facebook-u su izgleda zaključili da je eksperiment uspeo – od sada će svi korisnici njihove mobilne aplikacije Messenger s vremena na vreme moći da dobijaju sponzorisane poruke. Drugim rečima, kompanije će moći direktno da ciljaju pojedinog korisnika i upućivati mu reklame prilagođene njegovim željama i potrebama, te trenutnom kontekstu.

Da ne biste odmah počeli da paničite i izbrišete Facebook Messenger s telefona (koji su vas ionako naterali da instalirate), napomenimo da vam neće bilo ko u bilo koje vreme poslati promotivnu poruku. Sponzorisani sadržaji biće plasirani unutar postojećih chatova koje vodite s nekim od brendova. Tek tada će kompanije koje stoje iza njih imati dozvolu da vam se s vremena na vreme obrate s vama posebno prilagođenom reklamnom porukom.

Sve poslovne stranice koje već sada koriste chat-botove za komunikaciju sa svojim followerima u Messenger-u, moći će odmah početi upućivati i ciljane oglase. Svi ostali biće dodatno motivisani na aktivaciju botova, jer će Facebook i u postojeći News Feed integrisati novi oblik oglasa, a koji će poticati korisnike da izravno kontaktiraju kompanije.

Ovaj bi potez trebao dodatno da poveća Facebook-ove prihode jer će kompanije plaćati za svaku poslatu promotivnu poruku, nezavisno od toga da li je primalac uopšte otvorio ili ne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.