U pripremi nova klasifikacija SD kartica


SD kartice postale su sveprisutne i prešle su put od rešenja za čisto skladištenje podataka, primera radi u fotoaparatima, do memorije koja sve češće služi za proširenje kapaciteta mobilnih uređaja. Iz tog razloga je i njihova klasifikacija po maksimalnoj brzini čitanja i zapisivanja podataka postala pomalo zastarela.

Primera radi, kartice s oznakom Class 1, jednako kao i one razreda Class 10, imaju mogućnost sekvencijalnog čitanja i zapisivanja podataka brzinom od 10 MB/s, ali razlika se pojavljuje u nesekvencijalnom (nasumičnom) pristupu podacima karakterističnom za rad kartica u mobilnim uređajima. Posebno se to tiče pokretanja mobilnih aplikacija s njih.

Iz tog je razloga udruženje SD Association izdalo novu specifikaciju SD 5.1, prema kojoj se u kategoriju A1, po performansama pri izvođenju mobilnih aplikacija, svrstavaju kartice koje pružaju najmanje 1.500 nasumičnih operacija čitanja te 500 istovetnih operacija zapisivanja podataka u sekundi, a sve to uz brzinu čitanja/pisanja od 10 MB/s.

Osim klase A1, koja je po trenutnoj situaciji dovoljna za glatko izvođenje aplikacija, SD Association će uskoro proširiti ovu klasifikaciju na nešto brže i sporije SD kartice.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.