Google donosi brži internet na Kubi


Sporazum koji su potpisali Eric Schmidt, izvršni direktor Google-ove krovne kompanije Alphabet i Mayra Arevich, šefica kubanske državne telekomunikacione kompanije ETECSA, trebao bi Kubancima da donese brži internet.

Internet na Kubi je do sada bio izuzetno spor, a prošle godine koristila ga je samo jedna trećina stanovnika.

Ovaj sporazum omogućiće pristup mreži Google Global Cache koja čuva sadržaje sa Googleovih web stranica, poput Gmail-a i YouTube-a, na lokalnim serverima i tako ubrzava korišćenje interneta.

Korištenje interneta kod kuće na Kubi dozvoljeno je samo ljudima određenih profesija (poput lekara ili novinara), a ostatak stanovništva mogao ga je koristiti u jednom od 900 internet kafića i 200 WIFI pristupnih tačaka. Ali, cena od 2 dolara po satu za korišćenje interneta je ipak bila preskupa za ljude koji zarađuju oko 29 dolara mesečno.

Na konferenciji pre potpisivanja ovog sporazuma novinarima nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja, a u saopštenju koje je poslala kompanija ETESCA piše: "ovaj dogovor omogućiće korisnicima na Kubi da smanje vreme povezivanja na Google internet, ali i da poboljšaju brzinu i kvalitet."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.