Stigli prvi Nokia telefoni, ali ne oni na Android-u


HMD Global, kompanija koja je od Microsoft-a otkupila prava na proizvodnju i prodaju telefona pod Nokijinim brendom predstavila je i prve modele. Ali, ovde se ne radi o pametnim telefonima s Android platformom, već o jednostavnim Series 30+ uređajima koje odlikuje mala cena i dugotrajna baterija.

Prva dva koja će probiti led i stići na tržište pod nazivom NOKIA su modeli Nokia 150 i Nokia 150 Dual SIM. Oba modela su hardverski identična, uz malu razliku što Nokia 150 Dual SIM kako joj sami naziv kaže, podržava dve SIM kartice.

Ali, sve ostalo je isto – 2,4-inčni ekran rezolucije 240 x 320 px, podrška za microSD kartice (do 32 GB), Bluetooth 3.0 te micro USB port. Baterija je kapaciteta 1.020 mAh, što je ovom uređaju dostatno za do 31 dan (Nokia 150), odnosno do 25 dana (Nokia 150 Dual SIM) u stanju pripravnosti.

Očekivano, u slučaju aktivnog korišćenja uređaja vreme autonomije je kraće – do 22 sata ako se mobilni koristi isključivo za telefoniranje. Od dodatne opreme Nokia 150 ima ugrađen FM Radio, MP3 player, VGA kameru sa LED bliceom i dve igre – Snake Xenzia i Nitro Racing.

Prodaja na evropskom tržištu kreće u prvom kvartalu 2017. godine, po ceni od samo 26 USD (+ porez).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.