2016. godina rekordna po pirateriji


Tokom 2016. godine, Google je sa svoje pretrage uklonio 914 miliona linkova koji su vodili do raznih piratskih sadržaja – a sve na zahtev nosilaca autorskih prava. To je rekordan broj brisanja piratskih linkova, ali on nas posebno ne čudi, jer je poslednjih godina zabeležen konstantan porast u prijavama za kršenje autorskih prava.

Spomenutih 914 miliona linkova odnosilo se u prošloj godini na oko 352 hiljade internet stranica, a zahteva za uklanjanjem bilo je preko milijardu, gotovo dvostruko više nego u 2015. godini.

Što se tiče najpopularnijih televizijskih sadržaja koji su u protekloj godini najčešće preuzimani putem torrenta, lista takođe nije preterano iznenađujuća. Na prvom mestu je na godišnjem nivou još jednom neslavni rekorder TV serija Igra priestolja, a slede je The Walking Dead i Westworld.

U top 10 još su se, od poznatijih serija, ugurali Teorija velikog praska, The Flash, Vikinzi, kao i automobilski show The Grand Tour, čije su prve epizode obarale rekorde, ali nakon toga je interes pirata za ovu emisiju ponešto splasnuo.

A ovo je top 10 stranica sa najviše zahteva za uklanjanje sa Google-ove pretrage.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.