Chrome je ubedljivo najkorišćeniji browser u 2016. godini


Na početku 2016 godine, Microsoft-ov web browser Internet Explorer držao je čak 46% tržišta internet preglednika u svetu.

Google Chrome, iako u rapidnom porastu, iako sve popularniji, tada je bio na "samo" 32%, dok je Mozilla Firefox kraj 2015. i početak 2016. dočekao na 12%. Bilo je to još uvek vreme dominacije Internet Explorer-a, ali već tada je bilo jasno da će se sve vrlo brzo promeniti i to iz nekoliko razloga. Prvo, verovatno i najvažnije, Internet Explorer nikada ni približno nije bio toliko dobar kao Chrome, Firefox, Opera, pa i Safari, a drugo, čak je i sam Microsoft odlučio da odustane od njega kada su predstavili Edge u sklopu Windows 10 operativnog sistema.

Baš zbog toga, sve je više korisnika uvidelo kako je Google Chrome, uz sve svoje nedostatke, zaista najkvalitetnije rešenje, pa je tako kraj 2016. Google-ov web browser koristilo čak 56% svih korisnika.

Internet Explorer je pao na 21% s tendencijom nastavka pada, dok je Edge sa 2,8% koliko je imao na početku 2016. stigao na 5,3% na kraju godine, što je osetno povećanje, ali i razočaravajući rezultat, jer je div iz Redmonda očekivao daleko više od svojeg novog web browsera.

Edge je, naravno, daleko bolji od Internet Explorer-a (cinici će reći kako to i nije problem) ali ni izbliza nije toliko dobar da bi se ozbiljnije nosio s Chrome-om. A upravo je Google Chrome prošle godine potvrdio apsolutnu dominaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.