iPhone više nije najprodavaniji u Kini


Iz Kine stižu prodajni rezultati pametnih telefona tokom 2016. godine, koje je objavila analitička kompanija Counterpoint Research. Prema njihovim podacima, Apple-ov iPhone po prvi put u poslednjih pet godina nije najprodavaniji mobilni telefon na kineskom tržištu.

Listu najprodavanijih mobilnih telefona sada predvodi domaći proizvođač Oppo, sa svojim mobilnim uređajem Oppo R9, koji je prodat u 17 miliona primeraka (4% tržišnog udjela). Reč je o uređaju koji sadrži 5,5-inčni AMOLED ekran, MediaTek-ov Helio P10 čip, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Apple se nalazi na drugom mestu sa svojim iPhone 6s uređajem s 12 miliona prodantih primeraka. Tokom 2016. godine domaći kineski proizvođači pametnih telefona, Oppo, Vivo i Huawei zabeležili su rast isporuka od 109, 78 odnosno 21%. S druge strane, Apple i kineska kompanija Xiaomi zabeležili su pad isporuka od 21 odnosno 22%.

U Counterpoint Research-u kao razlog pada popularnosti Apple-ovih uređaja ističu trenutne tehnološke trendove kao što su OLED ekrani, brzo punjenje uređaja, baterije s velikim kapacitetom, dvostruke kamere, dakle, sve funkcije koje iPhone 6s nema.

Noviji iPhone 7 Plus ima bateriju većeg kapaciteta i dvostruku zadnju kameru, ali ima cenu koja za sada nije pristupačna tamošnjim kupcima. Takođe, tu je i rast zastupljenosti pametnih telefona iz srednjeg segmenta, koji beleže sve veći tržišni udeo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.