Microsoft proglasio Windows 7 zastarelim


Microsoft je službeno objavio kako će 14. januara 2020. godine prestati s podrškom za operativni sistem Windows 7 te je upozorio korisnike kako će nakon isteka navedenog roka bezbednosna podrška biti ukinuta te će nivo pretnje prema uređajima koji se navedenim operativnim sistemom postati značajno viša.

Nakon što rok dat za prelazak na noviju verziju prođe, korisnici će se moći prijaviti za uslugu Microsoft Custom Support Agreement koja za dodatnu novčanu naknadu pruža uslugu podrške starijim verzijama operativnih sistema Windows.

Međutim, prema rečima predstavnika kompanije Microsoft, Windows 7 zastareli je operativni sistem te će služenje njime povećati moguće izdatke za popravljanje štete uzrokovane malverom koji nije u mogućnosti da probije zaštitu ugrađenu u noviju verziju operativnog sistema, Windows 10. Markus Nitschke, voditelj odeljenja Windows u nemačkoj filijali kompanije Microsoft, ističe kako Windows 7 ne zadovoljava visoke bezbednosne zahteve moderne tehnologije te navodi kako još od izlaska operativnog sistema Windows XP Microsoft nastoji da podstakne kompanije da pređu na novije verzije radi povišenja nivoa bezbednosti.

Iako je prelazak s operativnog sistema Windows 7 na novije verzije manje zahtevan, nego što je bio s Windows XP-a, Microsoft upozorava kompanije da što pre pređu na noviju verziju naglašavajući kako će se, u slučaju da to ne učine u navedenom roku, suočiti s nizom bezbednosnih pretnji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.