Mobilne aplikacije u 2016. godini donele 89 milijardi dolara


Američka kompanija koja se bavi analizama u području mobilnih aplikacija, App Annie, objavila je podatke o tržištu aplikacija u protekloj godini, u kojima je vidljiv snažan rast u odnosu na 2015. godinu.

Mobilne su aplikacije tokom prošle godine širom sveta i u svim prodavnicama aplikacija donele prihod ukupno 89 milijardi američkih dolara. Od toga 35 milijardi odlazi na prodaju aplikacija u službenim prodavnicama (App Store i Google Play), dok je ostatak prihod od oglašavanja i kroz ostale izvore prihoda. To je porast od čak 40% u odnosu na prethodnu godinu. Oko dve trećine tog iznosa stiglo je putem Apple-ove, a trećina putem Google-ove prodavnice.

Broj preuzimanja sa dve najveće prodavnice takođe je u porastu. U 2016. godini preuzeto je ukupno 90 milijardi aplikacija, uz godišnji rast od 15%. Ovde je situacija s udelima obrnuta, pa je vidljivo da oko trećine odlazi na App Store a ostatak na Google Play prodavnicu.

Rast se beleži i u ukupnom vremenu provedenom uz mobilne aplikacije. Korisnici širom sveta prošle godine su uz svoje uređaje u aplikacijama nešto manje od 900 milijardi sati, oko 150 milijardi više nego godinu ranije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.