Nokia se vratila: Službeno predstavljen Nokia 6 smartphone


Mislili smo da će čekati MWC, ali stvari se očito odvijaju većom brzinom. Novi vlasnik Nokia brenda, finska kompanija HMD, službeno je predstavila model Nokia 6. Uređaj dolazi u kućištu izrađenom od aluminijuma 6000, a specifikacije otprilike odgovaraju onima koje su juče procurele.

Nokia 6 ima 5,5-inčni 1080p 2,5D ekran, pokreće ga Snapdragon 430 procesor u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, a interna memorija ima 64 GB. Tu je još i ulaz za microSD karticu, 16 MP kamera sa PD autofokusom i 3000 mAh baterija. Kao softverski temelj, uređaj koristi Android 7.0 Nougat.

Nokia 6 je namenjena kineskom tržištu, gde će joj cena iznositi 1699 yuana, što je otprilike 230 evra.



Nadamo se da će nova Nokia put do kupaca pronaći i na našem tržištu, te da kvalitetom neće odstupati od prethodnog nivoa.

Ovo je prvi Nokijin smartphone otkako je kompanija 2013. godine proizvodnju prodala Microsoft-u, za kojeg smo videli da u svojoj nameri ovladavanja tržištem telefona nije uspeo. Nakon što je kasnije na svojim telefonima napustio Nokia brend i nastavio koristiti ime Lumia, Microsoft je zbog mnogih poteškoća prozivodnju ugasio.

Zbog ugovora sa Microsoft-om, Nokia nije bila u mogućnosti da prozivodi pametne telefone pod svojim imenom, što se promenilo prvim danom ove godine, kada je klauzula o zabrani prestala da važi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Odlicno izgleda, specifikacije su okej, klasican mid-range.
    Iskreno se nadam da ce biti dostupna i kod nas ubrzo


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.