Sakupili čak 34 miliona dolara za projekat i - propali


Prošlo je već oko godinu i po dana otkako se u javnosti pojavio simpatični dron imena Lily, te na račun odlične ideje prikupio čak 34 miliona dolara u obliku prednarudžbina. Osnovna zamisao autora Lily drona s kamerom bila je omogućiti jednostavno snimanje selfija i ostalih sličnih snimaka iz vazduha – i to svima, pa i onima koji se ne razumeju ni u dronove ni u snimanje. Naime, Lily je zamišljen tako da ga se samo baci u vazduh, a on potom prati korisnika i snima svaki njegov pokret.

Međutim, kompanija koja stoji iza ovog projekta je uzela prevelik zalogaj. Objavili su, naime, da su ih iznenadili ogromni troškovi istraživanja i razvoja proizvoda, te da nisu u mogućnosti da započnu proizvodnju i kupcima isporučiti njihove dronove. Sveži kapital od nekog spoljnog investitora nisu uspeli da prikupe, i sada objavljuju da gase kompaniju i ceo projekt.

Sve što im je ostalo na računu iskoristiće za povrat novca kupcima koji su svoj dron uplatili prilikom narudžbine. Kako Lily dron nije bio finansiran putem nekog od crowdfunding servisa, već putem sopstvene web stranice, kupci su ostali više-manje nezaštićeni i prepušteni na milost ovoj kompaniji. Njeni vlasnici se, pak, kunu da će vratiti sav uplaćeni novac svakome od preko 60 hiljada kupaca u narednih 60 dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.