Sledeći iPhone će moći da prepozna vlasnika uz ''laserski senzor''


Meseci nas dele od sledećeg iPhone-a, ali zahvaljujući informacijama koje cure od brojnih dobavljača sve se više slaže slika novog Apple-ovog telefona. On bi, prema najnovijim informacijama, trebao da ima i neku tehnologiju prepoznavanja lica i gesti, objavila je kompanija Cowen and Company.

Njihov analitičar Timothy Arcuri navodi kako bi iPhone X (jer mu još nije poznato ime) trebao imati tu tehnologiju u OLED verziji, a nju će pokretati laserski i infracrveni senzori u blizini prednje kamere. Ovde se takođe navodi bežično punjenje, a ta OLED varijanta bi navodno trebala da ima 5,8-inčni ekran. Naravno, kako se radi o glasinama, treba ih uzeti sa velikom dozom rezerve jer do septembra se još mnogo toga stigne promeniti, prenosi Business Insider.

Apple je još 2013. kupio kompaniju Primesense koja radi infracrvene senzore i od tada se spominjalo kako bi mogla zaživeti na nekom od budućih iPhone-a. Ovaj novi senzor mogao bi tako da posluži kao nova metoda potvrđivanja identiteta vlasnika, ali i kao temelj za neke od tehnologija proširene stvarnosti koje bi mogli videti na telefonu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.