Twitter će omogućiti uređivanje tvitova?


Suosnivač i trenutni generalni direktor Twitter-a Jack Dorsey na ovoj društvenoj mreži je upitao korisnike koje bi funkcionalnosti hteli da mreža uvedu u 2017. godini. Većina odgovora, očekivano, vrtela se oko mogućnosti uređivanja objava, pa je Dorsey s korisnicima ušao u raspravu o toj mogućnosti.

Kako i sam priznaje, Twitter-u je potrebna mogućnost naknadnog prepravljanja tvitova, ali stvari nisu tako jednostavne za implementaciju. Moguće je da se dozvole samo manje korekcije za popravljanje gramatičkih grešaka, a ne celih objava. Dalje, treba videti kako bi se u slučaju prepravljenog tvita tretirali re-tvitovi, te kako bi i izvorne i finalne verzije mogle da budu dostupne za pregled.

Postoji i mogućnost da se prepravljanje omogući samo u prvih pet minuta po objavi. Jedan je korisnik predložio i da se uređivanje dozvoli samo verifikovnaim korisnicima, no Dorsey je tu opciju odmah odbacio. Kako bilo, u Twitter-u o uređivanju tvitova aktivno razmišljaju, pa je moguće da će opciju koju mnogi žele zaista i uvesti u 2017. godini.

Do tada, tviterašima koji napišu nešto pogrešno ne preostaje drugo nego da tvit izbrišu – i napišu novi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.