Uprkos Note 7 debaklu, Samsung beleži rekordni 4. kvartal


Samsung je u petak izišao u javnost s prvom procenom finansijskih rezultata za posljednja tri meseca 2016. godine. U zadnjem kvartalu je, prema preliminarnim podacima, dobit kompanije porasla za čak 50% u odnosu na isto razdoblje godinu pre, te je najveća u više od tri godine. Uprkos ukupnom padu prihoda (pogotovo usled povlačenja Galaxy Note-a 7), Samsung će promatrano tromesečje završiti sa oko 7,8 milijardi dolara neto dobiti.

Ovakav rezultat značajno je bolji od svih očekivanja, a u njemu se ne vidi niti trag od onih 2,1 milijardi dolara koje su izgubljene zbog fijaska Note-a 7. Glavni uzrok ovako dobrih rezultata je, ipak, mobilnio odeljenje, koje se oporavilo brže nego su to analitičari očekivali. Kupci su se, umesto novome Note-u, okrenuli starijim modelima, pa je prodaja Galaxy-ja S7 i drugih prošlogodišnjih uređaja kompaniji donela vrlo dobru zaradu.

Ovakvi pozitivni rezultati probudili su optimizam Samsung-a vezan uz nadolazeći Galaxy S8. Pokaže li se taj uređaj uspešnim, uprava očekuje da bi 2017. godina mogla da bude rekordna po dobiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.