Apple priprema tehnologiju za prepoznavanje lica


Ovogodišnji model iPhone-a trebao bi da donese brojne promene, poboljšanja, kao i nekolicinu novih tehnologija koje će olakšati njegovo korišćenje. Odavno se već govori o tome da će iPhone 8 (ili pak iPhone X, kako neki predviđaju novo ime) imati ekran od ivice do ivice, gotovo bez vidljivog okvira s prednje strane, te da će s njega nestati "Home" dugme.

Zameniti tipku kapacitivnom ili je smestiti kao aktivno područije na 3D Touch ekranu nije veliki izazov, ali problem je putem takve tipke očitavati otisak prsta. Stoga neki analitičari upućeni u zbivanja u Apple-u kažu da će novi iPhone Touch ID autentifikaciju korisnika zameniti (možda i laserskim) prepoznavanjem lica.

Ovim glasinama sada se pridružuje i informacija kako je Apple potajno preuzeo izraelski startup RealFace, koji se bavi upravo tehnologijom prepoznavanja lica putem računarskog učenja. Nekoliko miliona dolara Apple je navodno platio znanje i tehnologiju ovog startupa, a službenih informacija još uvek nema. Poznato je tek da je RealFace uklonio svaki trag svoga postojanja s weba, a izraelski mediji javljaju da ih je kupio baš Apple.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.