LG G6 biće vodootporan i pokretan Snapdragon-om 821


Iako se očekivalo da će svi ovogodišnji telefoni iz samog vrha ponude biti pokretati od strane Snapdragon-a 835 - neće. Kao navodni razlog tome je Samsung-ovo preuzimanje celokupne početne proizvodnje Snapdragon-a 835 za svoje telefone iz Galaxy serije – S8 i S8 Plus.

Sada su čini se stigli i konačni dokazi kako će LG-jevu šesticu pokretati prošlogodišnji Snapdragon 821. Naime, još za vreme ovogodišnjeg CES-a održana je LG-jeva tajna prezentacija na kojoj je bilo govora o mogućnostima budućeg mobitela G6.

Tada su učinjene i fotografije koje su ovih dana završile i na internetu. Na njima se jasno vidi kako se G6 temelji na Qualcomm-ovom MSM8996AC čipu, tj. Snapdragon-u 821. Na istom slajdu je vidljivo kako će šestica imati 5,7“ Full Vision ekran, kako će biti otporna na vodu i prašinu te kako će sa zadnje strane kućišta imati senzor otiska prsta. Dalje, slajd otkriva kako će na pojedina tržišta biti lansirana i posebna verzija koja će biti opremljena sa Quad DAC-om koji će uveliko poboljšati kvalitet zvuka.

Izveštaj navodi i objašnjenjenje zašto se LG odlučio na stariji SoC – kada bi čekali da se proizvede dovoljan broj Snapdragon-a 835 i za druge proizvođače, mnogi telefoni pa tako i LG-jev G6 na tržište ne bi stigli pre maja 2017. godine, što bi Samsung-u bio svojevrstan vetar u leđa budući da se Galaxy S8 očekuje tokom aprila 2017.

Ovako će LG dobiti malu prednost naspram Samsung-a, jer će se G6 na tržištu pojaviti ubrzo nakon MWC 2017 sajma, već u martu. Stoga je LG voljan da preuzme sav rizik koji donosi stariji SoC, jer mu time Samsung neko kraće vreme neće predstavljati direktnu konkurenciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.