Apple dokazao da nije kopirao dizajn za svoj iPhone 6


Tokom decembra 2014. godine u Kini je pokrenut postupak protiv Apple-a zbog navodnog kopiranja dizajna na temelju kojih su posle nastali pametni telefoni iPhone 6 i iPhone 6 Plus.

Tužbu protiv kompanije iz Cupertina pokrenula je lokalna kompanija poznata pod imenom Shenzen Baili. Predstavnici te kompanije su utvrdili kako su u Apple-u pri planiranju iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja pozajmili odnosno ukrali dizajn njihovog pametnog telefona Shenzen Baili 100c, koliko je to istina, procenite sami na temelju uporedne fotografije.



Pekinška kancelarija za intelektualno vlasništvo je potom u julu 2016. godine utvrdila da je Apple zaista povredio patente kompanije Shenzen Baili 100c te da postoji mogućnost zabrane prodaje iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja u glavnom gradu Kine.

Apple-ovi advokati odmah su uložili žalbu na spomenutu odluka, a cela priča dobila je svoj epilog tek 24. marta ove godine kada je nadležni sud u Pekingu spomenutu odluku o krivici Apple-a za kršenja patenata kompanije Shenzen Baili proglasio nevažećom te više nema daljnjih prepreka nastavku prodaje iPhone 6 i iPhone 6 Plus uređaja u Pekingu.

U međuvremenu, tužilac, dakle kompanija Shenzen Baili je prestala postojati, kao žrtva dinamičnosti kineskog tržišta mobilnih uređaja, lošeg vođenja kompanije te prodaje proizvoda lošeg kvaliteta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.