Google odustaje od Chromebook Pixel laptopova


Google-ov stariji potpredsednik Rick Osterloh je u razgovoru sa novinarima na ovogodišnjem MWC-u potvrdio kako njegova kompanija definitivno odustaje od Chromebook Pixel laptopova.

Brand Chromebook Pixel laptopova zamišljen je kao varijanta inače budžetskih Chromebook laptop računara, koja bi bila namenjena high-end segmentu tržišta.

Dakle, kupcima je ponuđen laptop koji kombinuje high-end hardver i Google-ov sopstveni operativni sistem ChromeOS. Od 2013. godine do danas na tržištu su se pojavila dva laptopa iz premium Chromebook Pixel branda, prvi Chromebook Pixel i njegov naslednik Chromebook Pixel 2.

Kupci su, čini se, više preferirali kombinaciju budžetskih Chromebook laptopova i ChromeOS-a, dok je u high-end segmentu prevladalo mišljenje kako high-end hardver i visoka cena nisu tako dobra kombinacija sa donekle ograničenim operativnim sistemom ChromeOS.

Odustajanje od ovih laptopova ujedno predviđa i kraj njihove prodaje putem službene Google-ove prodavnice. Za razliku od Chromebook Pixel laptopova, Google će i dalje prodavati svoje Pixel high-end pametne telefone i Pixel C tablet uređaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.