Google Play proslavio peti rođendan


6. marta 2012. godine pokrenuta je Google-ova prodavnica aplikacija i zabavnog sadržaja, Google Play. Aplikacije, igre, filmovi, televizijske emisije, muzika i knjige od tog dana su postale mnogo dostupnije svim korisnicima Android uređaja, kojih je trenutačno u svetu više od milijarde. Iz Google-a su se povodom petog rođendana osvrnuli na uspehe svoje prodavnice i s javnošću podelili neke zanimljive statistike (doduše, za američko tržište).

Na svom su blogu nabrojili po pet najčešće preuzimanih sadržaja iz svake od kategorija, a mi ćemo izdvojiti one nama zanimljive – igre i aplikacije. Ne sumnjamo da ove kategorije i na našem tržištu imaju sličan raspored u top 5 preuzimanja.

Igre:
- Candy Crush Saga
- Subway Surfers
- Temple Run 2
- Despicable Me
- Clash of Clans

Aplikacije (bez uključenih onih koje dolaze instalirane na uređajima):
- Facebook
- Facebook Messenger
- Pandora Radio
- Instagram
- Snapchat

Od ostalih kategorija, spomenimo da je najčešće preuziman album "25" pevačice Adele, najprodavanija pesma je "Thinking Out Loud" Eda Sheerana, najtraženija knjiga je hit-naslov "50 nijansi sive", dok je najčešće skidani film kontroverzni "The Interview" zbog kojega je, podsetimo, svojevremeno hakovan studio Sony Entertainment.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.