Oko 187.000 aplikacija neće raditi na iOS 11 sistemu


Potpuni prelaz na 64-bitni sistem značiće kraj za puno aplikacija. Neke aplikacije nisu spremne za ovu promenu, koja bi mogla da dođe sa novom velikom nadogradnjom iOS operativnog sistema.

Apple je uveo 64-bitni procesor prvi put na iPhone 5s modelu 2013. godine. Četiri godine kasnije, 64-bitni sistem je postao standard. To je razlog zbog kojeg ne možete staviti novu aplikaciju koja nema podršku za 64-bitni sistem još od februara 2015. godine, dok nadogradnju koja podržava takav sistem nije moguće dodati od juna 2015. godine.

Apple je dao developerima dovoljno vremena za prilagođavanje, jer App Store još uvek podržava 32-bitne aplikacije. Ali, ako otvarate ovakvu aplikaciju sa iOS 9 sistemom, dobijete poruku upozorenja da vam aplikacija može usporiti sistem. Poruka je još ozbiljnija na iOS 10.3 beta sistemu: upozorava vas kako iOS uskoro neće podržavati 32-bitne aplikacije.

Analitička kompanija Sensor Tower izvukla je zaključak kako bi prekretnica mogao da bude iOS 11. Zaključili su da bi podrška za 32-bitne aplikacije izostala sa novog sistema, a od tada bi samo 64-bitne aplikacije radile na uređajima. Predstavljanje novog iOS-a je vrlo blizu: developeri će sve znati na WWDC-u, koji će se održati od 5. do 9. juna. Zato je i dosta realno da nas Apple upozorava na nadolazeće promene sa porukom na iOS 10.3 sistemu.

Sensor Tower je izračunao broj aplikacija koje nećete moći koristiti zbog ove promene. Prema njihovim rezultatima, barem 8% aplikacija će biti odbačeno, što znači oko 187 hiljada aplikacija.

Dodali su da će prave cifre verovatno biti još veće, jer imaju samo podatke o aplikacijama koje su dodate u App Store pre izlaska iPhone-a 5s 2013. godine i nisu nadograđivane od tada.

Ako vas iOS ne upozorava da koristite 32-bitne aplikacije, verovatno nećete ni primetiti promenu. Nije reč o velikom problemu, jer većina aplikacija koje neće raditi na novom sistemu već dugo nisu nadograđivana na App Store-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.