Samsung predstavio Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus


Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8 Plus danas su u Londonu i službeno ugledali svetlo dana, dok su ga neslužbeno gledali zadnja dva meseca. Galaxy S8 definitivno će ostati upamćen kao Samsung-ova najlošije čuvana tajna ikad, a nije isključeno ni namerno puštanje informacija, kako bi potencijalni kupci odgodili eventualnu kupovinu konkurentskih modela.

Bilo kako bilo, dve Galaxy osmice su sada tu i jedino što čekamo da je da stignu u prodaju, a isto tako i u naše ruke na testiranje u stvarnom životu. Dok taj trenutak ne dođe, pogledajmo njihove karakteristike.

Samsung Galaxy S8 tako dolazi u kućištu dimenzija 148,9 x 68,1 x 8 milimetara, što je ipak malo više od prethodnika (Galaxy S7) koji je merio 142,4 x 69,6 x 7,9 milimetara, ali je zadržao jednaku masu od 152 grama.

Galaxy S8 Plus dolazi u kućištu dimenzija 152,4 x 78,5 x 7,9 milimetara, čime je za sam 1,5 mm duži, ali i 3,4 mm širi od prethodnika Galaxy S7 Edge, što je izvrstan rezultat s obzirom na dimenzije ekrana.



Galaxy S8 donosi 5,8-inčni ekran u kućištu veličine uređaja s osetno manjim ekranima, a isto vredi i za S8 Plus, koji raspolaže sa čak 6,2 inča u dijagonali. Da bi stvar bila još zanimljivija, ovaj je model čak i kraći od npr. iPhonea 7 Plus, koji nudi 5,5-inčni ekran.

Oba uređaja imaju ekrane izrađene u Super AMOLED tehnologiji, rezolucije 2960 x 1440 tačaka, a zaštićena su Gorilla Glass 5 slojem. Kućišta su im otporna na vodu i prašinu i dolaze sa IP68 sertifikatom.

Baterija manjeg modela raspolaže sa kapacitetom od 3000, a većeg 3500 mAh.

Pokretačku grupu čine Qualcomm-ov Snapdragon 835 i Samsung-ov Exynos 8895, oba izrađena u 10 nm procesu. Koja će verzija doći na koje tržište, za sada nije poznalo, ali ako se ravnamo po dosadašnjoj praksi, u EU možemo očekivati Exynos.



Količina RAM-a iznosi 4 GB, što će se mnogima učiniti malo, budući da su već skoro godinu dana na tržištu prisutni uređaji sa 6 GB radne memorije, a neki spekulišu kako kineski proizvođači uskoro kreću na 8 GB. U Samsung-u očito smatraju da je 4 GB u ovom trenutku za telefone sasvim dovoljno, i da bi tako još neko vreme trebalo ostati. Istini za volju, za sada ne postoje Android aplikacije koje bi zahtevale veću količinu RAM-a, ali to se u skoroj budućnosti može promeniti.

Oba modela dolaze u varijantama sa 64, odnosno 128 GB interne memorije. Za one kojima ni to nije dovoljno, Samsung je ostavio i ulaz za microSD memorijske kartice.

Što se kamere tiče, oba modela dolaze sa prošlogodišnjim senzorom od 12 megapiksela, sa f/1,7 otvorom blende, kao i sada već poznatom Dual Pixel tehnologijom za brže fokusiranje. Prednja kamera donosi senzor od 8 megapiksela.



Kao što se i nagađalo, Samsung je lansirao i sistem DeX za povezivanje Galaxy-ja S8 sa većim ekranima, tj. monitorima, kako biste ga mogli koristiti kao lični računar. DeX je zapravo mala kutijica sa potrebnim konektorima, povezana sa monitorom i periferijama kao što su miševi i tastature.



U Samsung-u navode da su kreirali i sopstvene aplikacije prilagođene većim ekranima. U pregovorima su i sa Microsoft-ovom, Adobe-om i mnogim drugim kompanijama kako bi i njihove aplikacije prilagodili širokom spektru ekrana. Naravno, napredak ovog koncepta zavisiće i o široj podršci developera.

Operativni sistem novih Galaxy-ja je Android Nougat, ali za sada nije potpuno jasno hoće li se isporučivati sa verzijom 7.0 ili 7.1. Kao što se iz fotografija može videti, Samsung sada ima navigacionu traku sa softverskim tipkama, uz napomenu da se središnja, tj. Home tipka koristi spomenuti vibracioni motor koji simulira fizički pritisak.



Tu je i Samsung-ov Bixby lični asistent koji se pokreće posebnim fizičkim dugmetom na boku uređaja. Prema rečima Samsung-ovih inženjera, Bixby je svestan konteksta i radi zajedno sa aplikacijama. Bixby koristi i novi Samsung Connect Home IoT sistem, pomoću kojeg će se moći upravljati sa pametnim uređajima u kući.

Naravno, Bixby će biti dostupan na engleskom i još nekim dominantnim svetskim jezicima, tako da ga ne treba ga tako brzo očekivati na srpskom.

Podržan je Adaptive Fast Charging kao na modelu Galaxy S7, a tu je i QuickCharge 2.0. Neka tržišta će dobiti i Dual-SIM verzije telefona, a čipseti podržavaju LTE-A Cat.16/13. Tu je i USB-Type C priključak i - još uvek - 3,5-mm audio priključak

Prodaja Galaxy-ja S8 kreće 21. aprila, a u prodajnom paketu ćete dobiti i AKG slušalice, koje obećavaju osetno veći kvalitet i doživljaj zvuka od mnogih drugih koje inače nalazimo u kutiji sa uređajem.

Svi zainteresovani korisnici biće u mogućnosti da već od sutra kod operatera izvrše predporudžbinu kako bi svoj pametni telefon, u zavisnosti od raspoloživih zaliha, dobili pre početka zvanične prodaje.







U nastavku pročitajte zvaničnu PR objavu Samsung-a:

Samsung Electronics je predstavio svetu Galaxy S8 i S8+, telefone koji pomeraju granice pametnih telefona svojim besprekorno dizajniranim hardverom i donose novi način interakcije korisnika sa svojim uređajem. Uvođenjem mnogobrojnih usluga i aplikacija, kao i beskrajnog ekrana (Infinity Display) koji korisnicima pomaže da se u potpunosti užive u sadržaj, Galaxy S8 i S8+ donose novi nivo funkcionalnosti i praktičnosti, otvarajući sasvim novu galaksiju mogućnosti.

"Samsung Galaxy S8 i S8+ otvaraju novu eru dizajna pametnih telefona i fantastične nove servise, otvarajući nove načine na koje se može iskusiti svet", izjavio je DJ Koh, predsednik Divizije za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. "Galaxy S8 predstavlja ostvarenje našeg obećanja o ponovnom zadobijanju vašeg poverenja. Ovi telefoni redefinišu sve mogućnosti kad se radi o sigurnosti i prekretnica su u Samsungovoj baštini pametnih telefona"

Galaxy S8 nastavlja Samsungovu tradiciju izvanredno dizajniranih i funkcionalnih uređaja. Dostupan u modelima sa dijagonalom od 5,8 inča (Galaxy S8) i 6,2 inča (Galaxy S8+) beskrajni ekran i njegov dizajn bez okvira donose glatku, neprekidnu površinu bez dugmića ili oštrih ivica. Sve to zajedno omogućava potpuno udubljivanje u vizuelne sadržaje, bez skretanja pažnje i olakšava istovremeno izvršavanje više zadataka. Kompaktni dizajn Galaxy S8 modela omogućava da se telefon udobno koristi jednom rukom, a staklo Corning® Gorilla® Glass 5 i na prednjoj i na zadnjoj strani donosi i trajnost, ali i visokokvalitetnu završnu obradu.

Uz stalne inovacije u dizajnu, Samsung nastavlja da obezbeđuje vrhunsku tehnologiju koju korisnici vole uključujući :
- Premium kameru: Galaxy S8 i S8+ opremljeni su naprednom kamerom od 8 MP F 1.7 sa automatskim zumiranjem sa prednje strane, a Dual Pixel kamerom od 12 MP F1.7 sa zadnje strane, za najbolje fotografije u uslovima slabog osvetljenja, najbolji zum i zaštitu od „mutnih“ fotografija, uz unapređene mogućnosti obrade slike.
- Moćne performanse: Uz moćne performanse i mogućnosti povezivanja, Galaxy S8 i S8+ se odlikuje prvim 10-nm čipom u ovoj industriji, što omogućava veću brzinu i efikasnost. Oni su takođe spremni za gigabitne LTE i gigabitne Wi-Fi mreže, obezbeđuje podršku do 1 Gbps tako da korisnici mogu brzo da preuzmu datoteke s interneta, bez obzira na njihovu veličinu.
- Neverovatnu zabavu: Kao prvi mobilni uređaj sa premium HDR funkcijom, Galaxy S8 i S8+ vam omogućavaju da vidite iste one žive boje i kontraste koje su autori i želeli da vidite, dok gledate svoje omiljene video sadržaje. Uz to, ova serija donosi novu generaciju iskustva u igranju igara uz živopisnu, superiornu grafiku, kao i paket igrica Game Pack sa vrhunskim naslovima, uključujući i neke igre koje podržava Vulkan API.
- Globalni standard u bezbednosti mobilnih uređaja: Galaxy S8 i S8+ izgrađeni su na platformi Samsung Knox, koja odgovara standardima bezbednosnih službi. Uz to, nude široku paletu biometrijskih tehnologija, uključujući senzor za otisak prsta, skener dužice oka i mogućnost prepoznavanja lica, tako da korisnici mogu da odaberu siguran biometrijski metod autentifikacije koji njima najviše odgovara.
Galaxy S8 i S8+ dolaze i sa osnovnim Galaxy funkcijama koje su naši korisnici već zavoleli, kao što su:
- otpornost na vodu i prašinu prema standardu IP68
- MicroSD podrška do 256GB
- Always on dispej
- Sposobnost brzog i bežičnog punjenja
Bigzbi (Bixby) je inteligentni interfejs koji će pomoći korisnicima da dobiju još više od svog telefona. Sa novim Bigzbi tasterom, moći ćete lako da pristupite Bigzbiju i pristupite servisima i aplikacijama jednostavnim glasovnim komandama, dodirom, vizuelnim i tekstualnim komandama. Nakon pokretanja, Bigzbi glasovna funkcija integrisaće se sa nekoliko Samsungovih ugrađenih aplikacija i funkcija, uključujući kameru, kontakte, galeriju, poruke i podešavanja, a u bliskoj budućnosti je u planu proširenje mogućnosti na veći broj Samsungovih i drugih aplikacija. Sposobnost kontekstualne svesti omogućava Bigzbi interfejsu da ponudi personalizovanu pomoć svakom korisniku, na osnovu kontinuirianog praćenja korisnikovih interesovanja, situacija u kojima se nalazi i lokaciji.
Korisnici takođe mogu da kupuju, traže slike i detaljne informacije o obližnjim mestima pomoću Bigzbi tehnologije prepoznavanja slika. Kako njegov ekosistem bude rastao, on će povezivati sve veći broj uređaja, aplikacija i servisa kao sveprisutan interfejs, što će otvoriti nove mogućnosti i opcije za jednostavniji život.
Galaxy S8 i S8+ donose širi spektar proizvoda i servisa, unapređujući Galaxy S8 iskustvo na vrhunsku mobilnu produktivnost i mogućnosti povezivanja.
Galaxy S8 i S8+ otključavaju novi Gear VR sa daljinskim upravljačem, koji pokreće Oculus. Omogućavajući laku kontrolu i navigaciju jednom rukom, upravljač pruža bolju interakciju pri kretanju, kada se pristupi interaktivnom VR sadržaju. Galaxy S8 i S8+ će se takođe povezati i sa novim Gear 360 kako bi proizveo video snimke od 360 stepeni u 4k rezoluciji i fotografije od 15 MP.
Samsung DeX predstavlja jedinstveno rešenje koje vaš pametni telefon transformiše u desktop uređaj, korišćenjem procesorske snage Galaxy S8, kako bi se obezbedila unapređena produktivnost. On donosi bezbedno iskustvo upotrebe u desktop okruženju. Pomoću Samsung DeX, korisnici lako mogu da prikažu i menjaju podatke na svom telefonu, čime rad sa pametnog telefona postaje brži i efikasniji.
Uz to, kako sve veći broj IoT uređaja bude izlazio na tržište, a mreža povezanih uređaja bude postajala sve složenija, Samsung Connect će obezbediti pojednostavljeno upravljanje pametnim uređajima. Samsung Connect omogućava korisnicima da lako aktiviraju uređaje koji su osposobljeni za rad u okviru IoT, kroz jednostavan proces konfiguracije u tri koraka, te da upravljaju svim povezanim uređajima kroz jednu integrisanu aplikaciju.
Galaxy S8 i S8+ takođe donose unapređenu uslugu Samsung Health servisa, proširujući jednu od najčešće korišćenih Samsungovih usluga koja širom sveta ima 60 miliona aktivnih korisnika na mesečnom i 11 miliona aktivnih korisnika na dnevnom nivou. Samsung Health uključuje tele-healt (samo u SAD-u), lični koučing i društvene mogućnosti koje menjaju tradicionalno zdravlje i fitnes.
Korisnici sada mogu svoj novčanik da ostave kod kuće jer će, uz pomoć Samsung Pay, Galaxy S8 ili S8+ predstavljati njihov digitalni novčanik koji mogu da koriste na mestima gde inače koriste platne kartice. Sa više od 870 partnera među bankama, Samsung Pay je do sada ostvario više od 240 miliona transakcija.
Nove slušalice visokih performansi, u čijoj je izradi učestvovao AKG by Harman, koje nude audio reprodukciju bez kompromisa za neprevaziđen kvalitet zvuka, biće sastavni deo svakog pakovanja. Ove slušalice omogućavaju udobno postavljanje u uho, obezbeđujući tako veće prigušenje buke iz okruženja, a biće izrađene od posebnog materijala koji se sastoji od metala i tkanine i sprečava da se slušalice zamrse.

Galaxy S8 i S8 plus će biti u prodaji u Evropi od 21. aprila 2017. Biće dostupan u bogatoj paleti boja, koja obuhvata ponoćno crnu, orhideja sivu i arktički srebrnu. Svi zainteresovani korisnici biće u mogućnosti da već od sutra kod operatera izvrše predporudžbinu kako bi svoj pametni telefon, u zavisnosti od raspoloživih zaliha, dobili pre početka zvanične prodaje.





Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    Sve im je procurelo haha
    Deluje kao super telefon, jedva cekam da vidim cenu


  2. Анониман kaže,

    Mislim da ne nudi nista posebno vise od konkurencije. Fizičko dugme za asistenta koji radi na engleskom je za mene potpuni promašaj, a deo kao računar mi deluje nezgrapno. Setimo se i pokušaja u Limiji 950 sa tim, nije zaživelo


  3. Luka kaže,

    definitivno najbolji, jedva cekam da stigne


  4. Анониман kaže,

    Pripremite 120k dinara haha


  5. Анониман kaže,

    Cekajte, sta je sa onom ultra mega kamerom koju su spominjali?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.