Uživo pratite lokaciju prijatelja preko Messenger-a


Ako na dnevnoj bazi koristite Facebook Messenger i sa prijateljima se preko njega dogovarate gde ćete se i kada naći, mogla bi da vam se svidi njegova najnovija funkcija. Naime, Facebook je juče objavio kako pokreće Live Location (Lokacija uživo) uslugu unutar Messenger-a, koja će vam omogućiti da pratite lokaciju sugovornika. Zgodno u trenucima kad se želite s nekim naći i da usput bacite oko na telefon da vidite koliko je ko udaljen od mesta sastanka.

Naravno, ako želite da vam prijatelji prate kretanje, to ćete prije svega morati da odobrite. Isto tako, deljenje lokacije u bilo kojem trenutku možete prekinuti. U Facebook-u navode da ova usluga kreće odmah i da bi uskoro trebala da bude dostupna svim korisnicima iOS i Android uređaja. Prema njihovim rečima, potrošnja baterije se bi trebala povećati, ali je trajanje deljenja lokacije uživo ipak ograničeno na 60 minuta.

Sličnu uslugu davno je pružao Google putem Latitude aplikacije, koja je u međuvremenu ugašena, a prema nekim novim informacijama, trebao bi je ponuditi ponovo, ovoga puta valjda u jednostavnijem obliku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.