Xiaomi predstavio Mi 5C sa kompanijinim osmojezgrenim čipom Surge S1


Za razliku od većine najpoznatijih proizvođača telefona, Xiaomi je preskočio MWC u Barseloni i u Pekingu je predstavio svoj prvi uređaj sa sopstvenim procesorom – Surge S1. Reč je o Mi 5C, malo slabijoj varijanti dobro poznatog Mi 5.

Spolja su ta dva modela vrlo slična, pogotovo po dimenzijama i 5,15-inčnom Full HD ekranu, što znači da Xiaomi smatra tu veličinu idealnom za jedan kompaktni uređaj. Trenutno najzanimljivija komponenta je taj novi procesor Surge S1. Proizvodi se u 28-nm procesu, a sastoji se od četiri brza jezgra takta 2,2 GHz i četiri takta 1,4 GHz koja su nježnija prema bateriji te GPU-a Mali T860 MP4.



Jezgre su Cortex-A53, čak i ona brže. Za nekakav okvirni utisak o brzini ovog procesora je Xiaomi priložio rezultat sa testa AnTuTu koji iznosi oko 65.000. Za taj rezultat je zaslužno i 3 GB RAM-a, a interna memorija iznosi 64 GB. Baterija je kapaciteta 2860 mAh, a kamere su 12 i 8 MP.

Najavljena je nadogradnja na Android 7.1 Nougat koja će se pojaviti tokom marta, što znači da će se vjerojatno isporučivati sa Android-om 6.0.1 Marshmallow, odnosno MIUI-em 8.

Cena iznosi 1499 juana, odnosno 205 evra.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.