Apple dobio dozvolu Kalifornije da testira autonomna vozila


Ministarstvo saobraćaja (DMV) u američkoj saveznoj državi Kaliforniji u petak je Apple-u dodelilo službenu dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim saobraćajnicama. Već duže vremena, moramo priznati, nije se ništa značajno događalo na tom polju.

Jedna od poslednjih vesti iz Cupertina bila je na tragu toga da je projekt Titan prekinut, te da je Apple svoje napore preusmerio iz proizvodnje autonomnih vozila u izradu tehnologije za njih, koju bi prodavao drugim proizvođačima automobila.

Tu činjenicu sada potvrđuju i ove nove informacije. Dozvola koju su dobili odobrava im puštanje u saobraćaj najviše tri testna vozila, a čak se navodi i tip koji je Apple prijavio – reč je o Lexus-ima RX450h iz 2015. godine. Njih sada smeju da opreme svojim autopilotskim sistemima i puste ih (pod nadzorom vozača) na javne saobraćajnice da se snalaze u stvarnim saobraćajnim uslovima. Verujemo da će prvom prilikom slika takvog vozila, bude li nosilo ikakva Apple-ova obeležija, vrlo brzo osvanuti u svim medijima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.