Apple od Samsung-a već naručio 70 miliona OLED ekrana za novi iPhone?


Dizajn sledećeg iPhone-a bi trebao da ptredstavlja svojevrsnu prekretnicu u Apple-ovoj politici, barem ako je verovati dosadašnjim glasinama i spekulacijama. Osim toga, velika prekretnica bi se trebala dogoditi i na područiju tehnologije izrade ekrana.

Tako bi ovogodišnji iPhone napokon trebao odbaciti IPS ekrane i kao standard uvesti OLED tehnologiju. Kao glavni, a možda čak i jedini dobavljač ovih ekrana spominje se Samsung. Prema najnovijim izveštajima dostupnim analitičarima iz kompanije IHS Markit, koje prenosi Cult of Mac, Apple je od Samsung-a već naručio 70 miliona OLED ekrana, a ovaj ih je navodno spreman proizvesti čak 95 miliona samo za potrebe Apple-a.

Prema istom izvoru, na jesen bismo mogli da ugledamo tri iPhone-a opremljena OLED ekranima, a kod jednog od njih (verovatno onog najskupljeg) na ivicama bi mogao da bude zakrivljen. Ukoliko se ovo pokaže kao tačno, biće to očito da je i Apple napokon uvideo prednosti novih trendova.

Ostale karakteristike novog iPhone-a mogle bi da budu bežično punjenje, povratak na stakleno kućište i senzor za prepoznavanje lica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.